Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Oude Wetering in Zwolle 8044 PA

Oude Wetering

8044 PA Zwolle
Koopsom € 325.000,- k.k.
Te koop

Omschrijving

Algemeen en locatie
Op een unieke locatie aan de rand van Zwolle is deze bouwkavel met een oppervlakte van 2.213 m² te koop. Op deze kavel kan een vrijstaand woonhuis gebouwd worden. De kavel ligt buiten de bebouwde kom, in een landelijke omgeving maar nabij de woonwijk Stadshagen. Door de landelijke ligging in het buitengebied biedt de locatie veel rust en vrijheid. Anderzijds bevinden...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Bouwgrond
Lees meer

Omschrijving

Algemeen en locatie
Op een unieke locatie aan de rand van Zwolle is deze bouwkavel met een oppervlakte van 2.213 m² te koop. Op deze kavel kan een vrijstaand woonhuis gebouwd worden. De kavel ligt buiten de bebouwde kom, in een landelijke omgeving maar nabij de woonwijk Stadshagen. Door de landelijke ligging in het buitengebied biedt de locatie veel rust en vrijheid. Anderzijds bevinden voorzieningen zoals scholen, winkels, sportvoorzieningen etc. zich op korte afstand doordat de kavel vlakbij de woonwijk Stadshagen (deelwijk Breecamp) ligt. 

Als koper van deze kavel ontwerpt u zelf uw droomhuis binnen de bebouwingsrichtlijnen die opgesteld zijn voor de kavel. Heeft u altijd al de wens gehad om uw eigen huis te ontwerpen en te (laten) bouwen dan is dit een unieke kans. 

Locatie
De kavel is gelegen net buiten de bebouwde kom van Zwolle in het buitengebied nabij de jongste buurt van Stadshagen, Breecamp. De kavel is vooral georiënteerd op de naastgelegen Mastenbroekerpolder. De buurt is dan ook een uitstekende startplaats voor wandel-, fiets- of skeelertochten in de natuur.

De ligging in het buitengebied zorgt voor veel rust en vrijheid. Doordat de kavel nagenoeg aansluit op de woonwijk Breecamp zijn veel voorzieningen op fietsafstand bereikbaar. Met de komst van het multifunctionele centrum Bubbels in de wijk Breecamp is een zwembad en de kinderopvang op fietsafstand evenals de sportvelden van CSV’28 naast Bubbels. Even verderop in de buurt hebt u de keuze uit één van de vele basisscholen. Met de fiets zijn zowel het stadscentrum van Zwolle als de belangrijkste voorzieningen van Stadshagen dichtbij. 

De bebouwingsmogelijkheden
Op deze kavel kan een vrijstaand huis gebouwd worden binnen het bouwvlak. De verkoper heeft de volgende bebouwingsrichtlijnen opgesteld voor de kavel:
- De woning maakt deel uit van een cluster van drie woningen met een landelijke uitstraling. De nieuw te bouwen woning moet zich voegen in het ensemble van woningen qua vorm, materialisatie en uitstraling. 
- Het huis dient een eenvoudige vorm te krijgen met veel glas en hout, geen gesloten (dichte) gevels naar de openbare weg bijv. een schuurwoning of boerderijvorm met wolfseinden. Riet of keramische pannen gedekt.
- Bouwhoogte: 1 bouwlaag met kap (goothoogte 3 meter), nokhoogte (7 meter), nokhoogte bijgebouw dient minimaal 1 meter lager dan het hoofdgebouw te zijn. Een mansardekap is niet toegestaan.
- Verplichte voor- en zijgevelrooilijn. De betonnen keerwand langs de Milligersteeg dient gehandhaafd te worden. Een eventuele garage in het bijgebouw.
- Het perceel dient te worden voorzien van groene erfafscheidingen met een maximale hoogte van 1,20 meter.
- Het bouwvlak is 15x12 meter groot. Er kunnen bijgebouwen gerealiseerd worden op de kavel binnen het hiervoor aangewezen vlak. Het bestemmingsplan Stadshagen II, Oude Wetering 106 is van toepassing. 

Opstalrecht i.v.m. aanwezigheid van de ‘Boxemtunnel’ onder de te verkopen kavel. 
Op een deel van de kavel rust een opstalrecht in verband met de aanwezigheid van de ‘Boxemtunnel’ onder de te verkopen kavel. Dit opstalrecht zorgt er in de praktijk voor dat op een deel van de kavel geen bouwwerken, beplanting of voorwerpen aangebracht mogen worden die hinder of gevaar opleveren voor het beheer of onderhoud van de tunnel. De gemeente Zwolle heeft het opstalrecht reeds laten vastleggen in een akte die verkrijgbaar is via ons makelaarskantoor. 

Bent u benieuwd naar de exacte mogelijkheden van deze kavel? Download de brochure voor meer informatie of plan een afspraak met één van onze medewerkers voor een vrijblijvend, informatief gesprek. 

Indien u nadere belangstelling heeft voor deze kavel zijn de onderstaande documenten belangrijk om door te nemen. Deze documenten zijn inbegrepen in de brochure. Echter kunt u deze documenten ook bij ons kantoor opvragen.
- Algemene verkoopvoorwaarden onroerende zaken
- Advies memo bodemkwaliteit
- Concept reserveringsovereenkomst
- Concept verkoopovereenkomst
- Technische randvoorwaarden en uitgangspunten voormalige locatie Oude Wetering 106
- Akte opstalrecht Boxemtunnel
Overdracht Status Beschikbaar Koopsom € 325.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Bouwgrond Bouwvorm N.v.t. Bouwgrond Ja Ligging Aan rustige weg, vrij uitzicht en landelijk gelegen Indeling Perceeloppervlakte 2213 m²

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van deze woning te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.